Sådan gør du hunden glad for vand

Hvis du vil give hunden et bad, så ved du sikkert også, at hunden ikke skal være bange for vandet. Den skal helst være glad for vand, så det ikke bliver en kamp at få den vasket. Derfor bør du opbygge et stærkt bånd mellem dig, hunden og vandet. Det hele bygger på troværdighed, så derfor er det vigtigt, at båndet mellem hunden og dig er stærkt.

Er båndet mellem hund og menneske stærkt, så skal du opbygge forholdet til vandet. Det kan være svært og enormt tidskrævende. Det afhænger meget af hunden og din tålmodighed. Generelt set er der mange metoder som du kan bruge, hvis du vil gøre hunden glad for vand.

For det første skal hunden være glad for oplevelsen. Du bør derfor ikke forskrække hunden, mens du opbygger båndet mellem dyr og vand. Det gør blot hele processen mere kompliceret. Det skal jo helst være så let som muligt, og være en god erfaring for både dig og hunden.

Jo tidligere du begynder, des nemmere er det også efterfølgende. Det giver sig selv. Jo før du begynder med at bade hunden, des hurtigere bliver den tryg ved vandet, og det er jo i bund og grund det, som det hele handler om. Tryghed.

Du bør ikke anvende diverse maskiner og redskaber med det samme. Du bør fokusere på trygheden, inden du bruger føntørrer og andre larmende maskiner. Du skal derudover også undgå at ramme følsomme steder på hunden med føntørreren. Du skal derfor være forsigtig.

Vil du gøre det hele så let som muligt, så skal du udstyre dig selv med godbidder. Det gør det ubeskriveligt meget lettere. Ros hunden, giv den godbidder under og efter badet. Hunden skal helst forbinde badet med en positiv oplevelse, hvilket også vil være en fordel for dig.
Du kan eventuelt tage et par ture til stranden, hvis du fornemmer at det vil være en fordel for netop din hund. Det er nemlig meget forskelligt fra hund til hund, om stranden er en god idé. Generelt set skal du blot være meget forsigtig og være tålmodig. Trygheden og den positive oplevelse kommer ikke fra den ene dag til den anden. Giv det tid, og lav små fremskridt, så skal hunden nok komme til at elske at bade.

Vælg stjerner